گزارشی از استدلال فودور در مقاله“Individualism and Supervenience
J.Fodor. Individualism and Supervenience, from Psychosemantics. Presented: September 27, 2001
دانلود مقاله Individualism and Supervenience
مساله اصلی فودور در این مقاله :
فودور مساله خود را با تبینی از supervenience حالات گزاره ای۱ و حالات مغزی۲ مطرح می کند ، وی supervenience را اینگونه توضیح می دهد :X supervenience Y اگر و تنها اگر هر تغییری در X بصورت متناظر سبب ایجاد تغییری د رY شود .
بنا بر دیدگاه برج و پاتنم فرد و دوقلوی فرض شده او دارای حالات گزاره ای متفاوتی هستند اما دارای حالات مغزی یکسانی هستند ، بنابر این در داستان برج و پاتنم حالات گزاره ای supervene حالات مغزی نیستند. اما supervenience در دیدگاه فودور امری ضروری است ، زیرا بنظر می رسد صرفا این امر می تواند توضیح قابل قبولی از رفتار حالات ذهنی ارائه دهد .
صورت استدلال :
چگونه می توان supervenience را نقض کرد ؟ در صورتی چنین امری ممکن است که حالات ذهنی relational individuation باشد درحالیکه حالات مغزی nonrelational individuation باشد . استدلالهای برج و پاتنم صرفا nonrelational individuation حالات ذهنی را مورد توجه قرار داده اند۳ ، فودور relationally individuated بودن حالات مغزی را نیز امری کاملا نادرست و غیر علمی می داند . بنابراین به نظر وی supervenience میان حالات ذهنی و حالات مغزی برقرار است .
استدلال Causal Powers :
1- " چیزی دارای اجزای H است در T " هر گاه سکه ای که انداخته شده خط را نشان دهد و " چیزی دارای اجزای T است در T " هرگه سکه ای که انداخته شده روی طرف دیگر به زمین بیاید .
2- " چیزی دارای اجزای H است در T " و" چیزی دارای اجزای T است در T " به عنوان محمول استفاده می شوند .
3- فرض کنیم برای توضیح فیزیک ذرات از این محمولات استفاده شود .
4- دارای ذارت Hبودن یا دارای ذرات Tبودن معلول نحوه به زمین آمدن سکه خواهند بود و از این جهت چنین امری را نمی توان به عنوان توضیح علمی و علی ساختار ذارت لحاظ کرد .
5- رابطه حالات ذهنی و حالات مغزی نیز شبیه به همین ایده است .
نتیجه : فرض یکسان گرفتن حالات مغزی و تفاوت حالات ذهنی امری غیر علمی است به عبارت دیگر چون Causal Powers حالات ذهنی یکسان است – در صورت یکسان بودن حالات مغزی – پس می بایست حالات ذهنی یکسان باشند .
ارزیابی استدلال :
استدلال مطرح شده نوعی استدلال تمثیلی است که از نظر شاکله استدلال دارای ساختار زیر است :
الف دارای ویژگی ب است
ج مانند الف است
پس ج نیز دارای ویژگی ب است .
کلمه مانند و مثل کلمه ای کش دار است و سبب پیچیدگی و ابهام می شود و می بایست بطور دقیقی وجه شبه مثال سکه فودور و رابطه آن با حالات ذهنی و حالات مغزی توضیح داده شود که حداقل می توان گفت در این مقاله به آن نپرداخته است .
..................................................................................
[1] . propositional attitudes
[۲] . brain states
[۳] . nonrelational individuation استانداردی از تشخص فردی است که سبب می شود فرد و دوقلوی آن دارای محتوای ذهنی متفاوتی باشند .